ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، متولد 7 اکتبر 1952 در لنینگراد، از خانواده ای کارگر است. او از 7 می 2012 رئیس جمهور فدراسیون روسیه است. او از سال 2000 تا 2008 در همین سمت بود. ولادیمیر پوتین از سال 1999 تا 2000 و بار دیگر از مه 2008 تا می 2012 نخست وزیر روسیه بود. پوتین سال هاست که به دلیل شکل حکومت اش، کانون انتقادات عمومی بوده است به ویژه در غرب.
ولادیمیر پوتین در 7 اکتبر 1952 در لنینگراد (سن پترزبورگ کنونی) به دنیا آمد. او به عنوان فرزند سوم یک خانواده کارگری در شرایط بدی بزرگ شد. خواهر و برادرش در کودکی مردند.
او در اوایل به هنرهای رزمی علاقه مند بود و به مسابقات قهرمانی جودو شهر لنینگراد راه یافت. پوتین پس از فارغ التحصیلی از کالج، در رشته حقوق مدنی و اداری در دانشگاه لنینگراد تحصیل کرد.
به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین
در 28 ژوئیه 1983 با لیودمیلا پوتینا، معلم آلمانی ازدواج کرد. آنها با هم والدین دو دختر ماریا و اکاترینا در سال های 1985 و 1986 شدند. در سال 1989، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، پوتین به عنوان معاون رئیس دانشگاه سن پترزبورگ منصوب شد.
پوتین از سال 1996 در کرملین مسکو تحت رهبری بوریس یلتسین کار می کرد. او در سال 1998 به عنوان رئیس سرویس مخفی FSB و در مارس 1999 به سمت دبیر شورای امنیت ملی ارتقا یافت.
در شب سال نوی 2000، رئیس جمهور روسیه بوریس یلتسین از سمت خود استعفا داد. یلتسین که مدتها از مشکلات سلامتی رنج میبرد، ولادیمیر پوتین را به عنوان جانشین خود در میان مردم جهان شگفتزده اعلام کرد.
در انتخابات ریاستجمهوری در 26 مارس 2000، پوتین با اکثریت 52 درصدی به عنوان دومین رئیسجمهور مشروع روسیه در فدراسیون روسیه تأیید شد.
پوتین در ماه می 2000 سوگند یاد کرد.
رئیس جدید دولت در اولین سخنرانی برنامه ای خود خطاب به مردم اعلام کرد که می خواهد نهادهای دموکراتیک را تقویت کند و از مالکیت خصوصی محافظت کند.
تعهد او در اینجا در درجه اول علیه فساد گسترده است. پوتین در زمینه سیاست خارجی خود را به عنوان رئیس دولتی با اعتماد به نفس نشان داد که در عین ادامه سیاست تفاهم با غرب به دنبال تقویت توانایی روسیه برای عمل، استقلال و نفوذ در صحنه سیاسی جهان بود.
اولین موفقیت رئیس جمهور تصویب معاهده خلع سلاح “START II” با ایالات متحده بود. در سپتامبر 2001، پوتین برای اولین بار به عنوان رئیس دولت روسیه، رسماً از جمهوری فدرال آلمان بازدید کرد.
در ماه می 2002، در جریان اولین سفر دولتی جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور آمریکا به مسکو، گسترده ترین معاهده خلع سلاح در تاریخ هر دو ابرقدرت امضا شد. بر اساس این توافق، دو سوم از کل تسلیحات هسته ای تا سال 2012 حذف خواهند شد. بوش و پوتین هر دو از یک رویداد تاریخی صحبت کردند.
به عنوان بخشی از کنفرانس “G 7” در ژوئن 2002 در کانادا، روسیه به طور رسمی به گروه ایالتی پذیرفته شد که اکنون برای تشکیل “G 8” گسترش یافته است. عامل تعیین کننده در اینجا توسعه اقتصادی مثبت کشور بود.
پیش از آن پوتین تنها به عنوان میهمان در «جی 7» نماینده روسیه بود. در مسئله عراق که از تابستان 2002 مفتوح بود، پوتین مخالف راه حل نظامی برای درگیری با دیکتاتور آنجا، صدام حسین بود.
قبل و در طول جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی علیه عراق که توسط نیروهای آمریکایی و بریتانیایی در مارس 2003 آغاز شد، ولادیمیر پوتین رئیس دولت روسیه به همراه سران فرانسه، آلمان و سایر دولتها تلاش کردند تا به سرعت درگیری را حل کنند.
به عنوان بخشی از سیصدمین سالگرد شهر سن پترزبورگ در ژوئیه 2003، در نشستی با بیش از 40 سران دولت و دولت، اولین درگیری بین مخالفان و حامیان جنگ عراق رخ داد.
برای اولین بار پس از درگیری، جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور ایالات متحده و گرهارد شرودر، صدراعظم فدرال، بار دیگر به شیوه ای دوستانه در پایتخت سابق امپراتوری تزاری ملاقات کردند. در حاشیه جشن ها، پوتین همچنین در 24 ژوئیه 2003 با همتای آمریکایی خود ملاقات کرد که طی آن رئیس جمهور روسیه و بوش اسناد تصویب معاهده متقابل خلع سلاح هسته ای SORT را مبادله کردند.